ambachtelijk brood met een rijke historie

Historie

Het woonhuis met bakkerswinkel en theeschenkerij met bouwjaar 1898 met als 1e eigenaar meesterbakker J. Schellings is in 1924 overgenomen door Harry en Jo Hoek.

De bakkerij ging rond 1948 over van vader op zoon: Theo Hoek senior.

De broodcollectie bestond in die tijd uit wit-, tarwe-, en regeringsbrood. Ontbijtkoek en de boterkoekjes waren destijds de gangmakers.

Theo Hoek jr. kwam later in het bedrijf en begon zijn werkzaamhedenmet het wegbrengen van bestelling met de bakfiets.

Later werd er brood bezorgd met een volgepakte auto. Er werd bezorgd in Abtswoude, Delft en Schiewijk. Het brood werd destijds niet besteld maar gevent.

Rond 1980 zijn Theo Hoek (jr.) en Karin Hoek verder gegaan. Sinds die tijd is de cake met marsepein onze specialiteit. Ondertussen zijn er ook vele broodsoorten te vinden.

in 2010 is de oude woonkamer tot theeschenkerij gemaakt en is een begrip geworden in Schipluiden en omstreken.

Zoon Bob Hoek (4e generatie) is ook werkzaam in het bedrijf en maakt inmiddels lekkere soorten desembrood.

Monumentaal pand

De familie Schellings heeft in 1898 het pand aan de oude Dorpsstraat laten bouwen. Het karakteristieke pand in neorenaissancestijl valt al enkele jaren onder monumentenzorg. Hierdoor is er streng toezicht op aanpassingen en de staat waarin het zich bevindt. Het pand is van belang vanwege de architectuurhistorische, bouwhistorische en cultuurhistorische waarde. De situering met aan weerszijden van het pand een steeg naar het achterterrein geeft het een toegevoegde waarde.
In 2010 is het pand van binnen en van buiten geheel gerestaureerd. De benedenverdieping is niet langer in gebruik als woonhuis en wordt nu meer bij de winkel betrokken. Zo wordt de voorkamer voorafgaand aan Sinterklaas helemaal in stijl ingericht. Op een paar tafels maken we een uitstalling van speculaas, marsepein, suikerbeesten en chocola. Hiermee zetten we een oude bakkerstraditie, die van de “sinterklaastafel” voort. In 2011 zijn we een tearoom gestart, als uitbreiding op ons terras.

Since 1924

Wees welkom op

Dorpsstraat 29
2636CE SCHIPLUIDEN

Bel ons op

015-380 81 19
info@bakkerijtheohoek.nl

Wij zijn open op

Ma – vr: 08:30 – 18:00
Zaterdag: 08:00 – 16:00
Zondags zijn wij gesloten

Contact

We're not around right now. But you can send us an email and we'll get back to you, asap.

Not readable? Change text. captcha txt